چپلی کباب
«چپلی کباب» یکی از کبابهای خوشمزه و ساده؛ و برای افغانستان است و در کشور پاکستان نیز تهیه میشود. طعم و مزه آن بسیارلذیذ است و با گوشت چرخکرده تهیه میشود. میتوانید همراه نان تازه یا برنج آنرا تهیه و میل کنید. در تهیه آن، همه مواد باید ریز خرد و باهم ترکیب شود و بهاندازه مختلف از مواد بردارید و سرخ کنید. «چپلی کباب» شبیهِ کبابتابهای خودمان است؛ با اندکی تغییرات که طعم و عطر آنرا بیشتر میکند.
مواد لازم
گوشت چرخکرده: ۳۰۰گرم
پیاز: ۱عدد
گوجهفرنگی: ۱عدد
گشنیز: ۳ قاشق غداخوری
نعنا: ۱ قاشق چایخوری ساطوریشده
سیر: ۲ حبه
تخممرغ: ۱عدد
آرد نخودچی: ۱ قاشق غذاخوری
آرد سفید: ۱ قاشق غذاخوری
فلفل تند: ۱عدد
نمک، فلفلسیاه، ادویهکاری، زیره، ماسالا، پاپریکا، پودر سیر، پودر پیاز: بهمقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا باید پیاز را پوست بگیرید و نگینی خیلیریز خرد کنید و آب پیاز را بگیرد. سبزی ها را نیز تمیز کنید و بشورید؛ ساطوری ریز خرد کنید. فلفل تند را نیز کنید و کنار قرار دهید. درادامه گوشت را بههمراه پیاز و ادویهها، فلفل تند، گوجهفرنگی خردشده، آردها و تخممرغ و سیر رندهشده را باهم ترکیب کنید و با دست مواد را خوب ورز دهید تا یکدست شود. اگر زمان دارید میتوانید مواد را داخل یخچال دهید تا طعمها به خورد هم بروند. برای سرخکردن مواد باید کمی روغن داخل تابه بریزید و بگذارید تا داغ شود. از مواد بهاندازه دلخواه بردارید، در دست گرد کنید و به آن شکل دهید و داخل روغن داغ با حرارت ملایم سرخ کنید و بعد برگردانید تا طرف دیگر نیز سرخ شود.
نکات
- همه مواد باید ریز رنده شوند و باهم ترکیب کنید یا داخل غذاساز بریزید و هم بزنید.
- میتوانید فلفل تند را حذف کنید یا از فلفل دلمهای استفاده کنید.
- حرارت باید متوسط باشد تا خوب چپلیکباب مغزپخت شود.
- گوجهفرنگی را باید نگینی ریز خرد کنید و بهجای نعنا تازه از نعنا خشک میتوانید استفاده کنید.