میزان نمک نانها نصف شده است
نان یکی از مهمترین اقلام تغذیه مردم ایران به حساب میآید، استفاده متداول از نان در کشور جزوی از فرهنگ ایرانیها بهشمار میآید، بهطوریکه به گفته یک عضو هیئت مدیره انجمن تغذیه، امروزه حدود ۳۴درصد از انرژی دریافتی افراد ایرانی از کربوهیدراتهای نان تامین میشود. به گزارش ایسنا، دکتر مجید حاجی فرجی در یک برنامه رادیویی با اشاره به ویژگیهای کیفی آرد و گندمهای امروزی کشور، گفت: کیفیت و میزان گلوتن موجود در گندم یکی از مهمترین عواملی است که بر میزان کیفیت آرد تاثیر میگذارد، بهطوریکه افزایش گلوتن باعث افزایش کیفیت در آرد خواهد شد. وی با اشاره به استانداردهای نان در کشور، عنوان کرد: خوشبختانه امروزه با توجه به اجرای اهداف استاندارهای نان در کشور، میزان نمک مصرفی در نانها به میزانی نصف تقلیل پیدا کرده است. وی درخصوص جوش شیرین توضیح داد: با توجه به افزایش تعداد جمعیت و میزان مصرف بالای نان در کشور تولید نان سنتی با خمیر ترش پاسخگوی نیاز مردم نیست، بر همین اساس تولید نان مبتنی بر جوش شیرینهای امروزی در کشور رواج یافته و امروزه برخی از نانواییها از آن در پخت نان استفاده میکنند. دکتر حاجی فرجی همچنین در ادامه افزود: امروزه خمیرمایههای صنعتی در نانواییها جایگزین خمیرهای ترش شدهاند، بهطوریکه استفاده از خمیرمایه میتواند پروسه خمیرگیری را از چند ساعت به زیر یک ساعت کاهش دهد. وی درخصوص نظارت بر نانواییهای کشور؛ اظهار داشت: به دلیل عدم نظارت صحیح بر کارکرد ناواییها، امروزه ۱۰درصد از نانواییهای کشور و ۳۰ درصد از نانواییهای تهران در پروسه طبخ نان از جوش شیرین استفاده میکنند.