زند‌گی سالم

محققان لهستانی پی بردند؛
خوردن سیب و گلابی از ابتلا به بیماری ریوی پیشگیری می‌کند
پژوهش جدید نشان می دهد خوردن مقادیر زیاد میوه و سبزیجات به افراد سیگاری فعلی و قبلی کمک می کند تا از بیماری مزمن ریوی به دور باشند. به گزارش مهر، جوانا کالوزا، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه وارسو لهستان، عنوان می کند: «مصرف سیب، گلابی، سبزیجات برگدار سبز و فلفل می تواند همچون یک عامل محافظ در مقابل بیماری انسدادی مزمن ریوی عمل کند.» همچنین تیم تحقیق دریافت مصرف منظم وعده های بیشتر میوه و سبزیجات تاثیر حفاظتی بیشتری هم دارد. سیگار کشیدن علت اصلی بروز بیماری انسدادی مزمن ریوی است که با تنگ شدن مجاری هوا، موجب مشکلات تنفسی می شود. تیم مطالعه با تحلیل داده ها دریافت بدون توجه به سابقه سیگارکشیدن افراد، آنهایی که روزانه پنج وعده یا بیشتر برخی میوه ها و سبزیجات مشخص را مصرف می کردند ۳۵ درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری انسدادی مزمن ریوی قرار داشتند. در بین سیگاری های سابق، هر وعده مصرف میوه اضافی با ۴ درصد کاهش ریسک بیماری انسدادی مزمن ریوی و در سیگاری های فعلی با ۸ درصد کاهش ریسک این بیماری همراه بود. همچنین همه میوه ها از جمله موز، توت ها، مرکبات، گوجه فرنگی، پیاز، سیر و هلو چنین تاثیری در کاهش بیماری نداشتند.

 


گیاه‌خوران طول عمر بیشتری دارند
میزان مصرف گوشت در کشورهای مختلف دنیا با یکدیگر متفاوت است. مصرف گوشت در اروپا و آمریکا در حال کاهش است اما در آسیا آشکارا افزایش یافته است. به عقیده کارشناسان، مصرف سرانه گوشت بسیار بالاست. به گزارش ایسنا، یکی از بزرگترین مطالعات در دنیا که در آن بیش از نیم میلیون نفر از ۱۰ کشور اروپایی شرکت دارند از ۱۸ سال پیش تاکنون در حال بررسی ارتباط میان تغذیه و بیماری‌های قلبی و دستگاه گردش خون، سرطان و دیابت (مرض قند) است. از نتایجی که تاکنون در جریان این مطالعه به دست آمده این بوده که افزایش مصرف گوشت باعث بالا رفتن احتمال مرگ زودرس می‌شود و برعکس، کاهش مصرف گوشت می‌تواند بر طول عمر بیفزاید. متخصصان همچنین دریافته‌اند که نه گیاهخواران بلکه کسانی که کمی گوشت می‌خورند طولانی‌ترین مدت عمر را دارند. برای متخصصان این یافته عجیب نیست چون گوشت دارای شماری از موادی است که برای سلامتی مفید هستند. بدن انسان از این مواد حیوانی بهتر از گیاهان بهره ‌می‌برد. اما مقداری از گوشت که بدن به آن نیاز دارد مشخص و محدود است و از این مقدار بیشتر نه تنها مفید نیست بلکه ضرر هم دارد. «انجمن تغذیه آلمان» و «صندوق جهانی تحقیقات سرطان» توصیه می‌کنند که مصرف گوشت یک نفر در هفته حدود ۵۰۰ گرم باشد.

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه