جهانی با 900میلیونتُن دورریز غذا!
گزارش برنامه محیط زیست «سازمان ملل» که خلاصه نتایج آن بهتاریخِ 5 مارس 2021 منتشر شده؛ بر حجم تکاندهنده زبالههای غذایی در جهان تأکید دارد. طبق شاخص دورریز غذایی در سال 2021؛ تخمین زده شده که مردم جهان سالانه 931میلیونتُن غذا را دور میریزند که بهطورمتوسط سرانه آن، 74کیلوگرم برای هر خانوار طی یکسال است. طبق این گزارش؛ 569میلیونتُن از این زبالهها در بخش خانگی تولید میشود. سوپرمارکتها، رستورانها و کسبوکارهای حوزه غذا و محصولات غذایی نیز سالانه صدهامیلیونتُن از این مواد را دور میریزند که میزانش 244میلیونتُن برآورد شده؛ و در گروه سوم، به خردهفروشیها میرسیم که سهم سالانه دورریز مواد غذایی در آنها به 118میلیونتُن میرسد. ایندرحالیستکه گزارش اخیر سازمان بهداشت جهانی مدعیست آثار منفیِ قرنطینهها و رکود اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا در جهان، بین 83 تا 132میلیون انسان گرسنه را تا رسیدن به سال 2030 به آمار گرسنگان قبلی در اقصی نقاط جهان اضافه خواهد کرد. «گزارش امنیت غذایی و تغذیه در جهان» تخمین زده بود حدود 690میلیوننفر در سال 2019 گرسنه ماندند که 10میلیوننفر نسبت به سال 2018 بیشتر بود! اینعدد در سال 2020 از 700میلیوننفر گذشت. متصدیان انجام این تحقیق مشترک، سازمان غذا و کشاورزی ملل (FAO)، صندوق بینالمللی کشاورزی (IFAD)، صندوق کودکان سازمان ملل (UNICEF)، برنامه غذای جهانی سازمان ملل (WFP) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) بودهاند.