خبر

بان‌کی ‌مون:
حذف نام عربستان از فهرست ناقضان حقوق کودک «دردناک» و «دشوار» بود
دبیرکل سازمان ملل متحد به واکنش‌های اخیر نسبت به حذف نام عربستان از فهرست ناقضان حقوق کودک پاسخ داد. به گزارش تسنیم؛ دبیرکل سازمان ملل متحد اقدام اخیرش مبنی بر حذف نام عربستان از فهرست ناقضان حقوق کودکان را تصمیمی «دشوار و دردناک» خواند. بر اساس گزارش روزنامه ایندیپندنت، اظهارات «بان‌کی‌مون» بعد از آن عنوان شد که واکنش‌های گسترده‌ای نسبت به این اقدام سازمان ملل متحد رخ داد. وی که در اظهاراتی از اقدام خود در خارج کردن نام رژیم سعودی از فهرست کشورهای ناقض حقوق کودکان دفاع می‌کرد گفت:"این یکی از دردناک‌ترین و دشوارترین تصمیماتی بود که تاکنون گرفته‌ام". وی دلیل این اقدام خود را اینگونه توضیح داد: "این خطر وجود داشت که میلیون‌‌ها کودک با رنج ناشی از قطع بودجه برنامه‌های سازمان ملل در فلسطین، سودان جنوبی، سوریه، یمن و دیگر مناطق روبرو شوند". وی افزود:"ما انتقادات مطرح شده را بررسی می‌کنیم، اما محتوای گزارش تغییر نخواهد کرد". چند روز قبل گزارش‌هایی مبنی بر قطع کمک‌های مالی عربستان به سازمان ملل در صورت عدم حذف نام این کشور از این لیست مطرح شده بود اما «عبدالله المعلمی» نماینده عربستان در سازمان ملل این گزارش‌ها را تکذیب کرد. این اظهارات بان‌کی‌مون در حالی مطرح می‌شود که هفته گذشته گزارش سالانه سازمان ملل در مورد کشورهای ناقض حقوق کودکان منتشر شد. در این گزارش عربستان مسئول  60 درصد از تلفات کودکان در جنگ یمن، شناخته شده بود اما تنها چند روز پس از انتشار گزارش، در اقدامی بی‌سابقه نام عربستان توسط بان‌کی‌مون، از فهرست خارج شد. اقدام دبیرکل سازمان ملل انتقاد مجامع حقوق بشری و رسانه‌ها را برانگیخته است.


سرپرست دفتر محیط زیست وزارت ورزش:
شاخص‌های ازدواج سبز تدوین شد 
سرپرست دفتر محیط زیست و توسعه پایدار وزارت ورزش و جوانان از تدوین شاخص‌های ازدواج سبز خبر داد و گفت: این طرح پس از نهایی شدن به ستاد ملی ساماندهی امور جوانان ارائه می‌شود. رضا شجیع در گفت و گو با  مهر، با بیان اینکه طرح ازدواج سبز با شدت در وزارت ورزش و جوانان در حال پیگیری است، افزود: این طرح پس از بررسی و نهایی شدن شاخص‌ها برای تصویب به ستاد ملی ساماندهی امور جوانان ارائه می شود. وی ادامه داد: به دلیل حساسیت های بسیار زیاد پیرامون طرح ازدواج سبز، بررسی‌ها با دقت در حال انجام است تا طرح نهایی قابلیت اجرایی داشته باشد و به پروژه ای غیرقابل اجرا تبدیل نشود. همچنین اگر ابعاد مختلف طرح ازدواج سبز سنجیده نشود ممکن است در نهایت نتیجه عکس دریافت کنیم. سرپرست دفتر محیط زیست و توسعه پایدار وزارت ورزش و جوانان از تشکیل کارگروه تخصصی برای بررسی جوانب مختلف این طرح خبر داد و اضافه کرد: به تازگی یک مورد ازدواج سبز به ثبت رسید که در آن کاشت نهال به عنوان مهریه در نظر گرفته شده بود که این زوج از سوی وزیر ورزش و جوانان مورد تقدیر قرار گرفتند. همچنین وزارت ورزش و جوانان از تمامی زوجینی که به نحوی ازدواج سبز را سرلوحه کار خود قرار دهند، تقدیر و تمجید می کند. شجیع با تاکید بر اهمیت الگوسازی در زمینه ازدواج سبز خاطرنشان کرد: اگر ازدواج سبز به شکل یک فرهنگ در میان جوانان همه گیر شد، آثار مثبت آن برای جامعه و محیط زیست کشور نمایان می شود. البته مسائل فرهنگی و اجتماعی دستوری نیست و با دستورالعمل و حتی قانون نمی توانیم جامعه را قانع کنیم بلکه فرهنگ ازدواج سبز باید از دل خود جوانان بجوشد تا تاثیرات فرهنگی آن را شاهد باشیم. وی با اشاره به تدوین شاخص های طرح ازدواج سبز از سوی دفتر محیط زیست و توسعه پایدار وزارت ورزش و جوانان افزود: در حال حاضر در مراسم عروسی شاهد ریخت و پاشهای بسیاری هستیم که در طرح ازدواج سبز، کنترل این ریخت و پاشها پیش بینی شده است. همچنین استفاده از مواد بازیافتی یا قابل بازیافت و کاشت نهال به عنوان نماد ازدواج در طرح ازدواج سبز مورد توجه قرار گرفته است. وی در پاسخ به این سوال که چرا وزارت ورزش و جوانان به جای تاکید بر افزایش ازدواج و ارائه تسهیلات به جوانان، اولویت خود را به طرح ازدواج سبز اختصاص داده است؟ گفت: ما در چارچوب وظایف خود به جنبه محیط زیستی ازدواج توجه داریم و معتقدیم انجام مراسم ازدواج با خرج کمتر و استفاده از مواد مصرفی کمتر، سبب تشویق جوانان به ازدواج می شود. با توجه به مشکلات اقتصادی جوانان برای ازدواج به نظر می رسد ازدواج سبز با کاهش هزینه های مراسم عروسی می تواند در افزایش آمار ازدواج میان جوانان هم موثر باشد.


رئیس اورژانس اجتماعی کشور:
خانواده‌ی معتادان دچار افسردگی‌اند
رئیس اورژانس اجتماعی کشور گفت: 71‌درصد مادران و همسران افراد معتاد شرکت‌کننده در یک تحقیق، دچار افسردگی شدید و متوسط بودند. به گزارش ایلنا، حسین اسدبیگی درباره‌ی وضعیت خانواده مصرف‌کنندگان مواد مخدر گفت: پژوهشی بر روی مادران و همسران افراد مصرف‌کننده‌ی مواد مخدر انجام و طی آن مشخص شد که 71‌درصد از زنان شرکت‌کننده در این تحقیق مبتلا به افسردگی هستند. وی با بیان اینکه 39‌درصد از این افراد دچار افسردگی شدید و 32‌درصد دچار افسردگی متوسط بودند، خاطرنشان کرد: با روش‌های روان‌درمانی و خانواده‌درمانی و گروه‌های خودیاری خانواده می‌توان افزون بر حل مسئله‌ی اعتیاد، به این خانواده‌ها کمک زیادی کرد. رئیس اورژانس اجتماعی کشور با تاکید بر اینکه خانواده‌ی معتادان غالبا دچار افسردگی هستند، اظهار کرد: استفاده از روش‌های درمانی روانشناختی برای این افراد ضروری است. وی در پایان با یادآوری سخن یکی از مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر مبنی براینکه برای مراجعه‌ی بیشتر معتادان به کلینیک‌ها می‌توان از میزان روش‌های درمانی غیردارویی کم کرد، گفت: این سخن در حالی عنوان شده که نیاز به درمان‌های غیردارویی بیشتری برای خانواده‌ها و افراد معتاد وجود دارد.

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه