خبر

آب آن سوی آب؛ هفت تا 60هزار تومان
دبیر انجمن تولیدکنندگان آب‌های معدنی و آشامیدنی در مورد قیمت بالای آب‌های بسته‌بندی شده وارداتی در قیاس با آب‌های ایرانی توضیح داد. پیمان فروهر در مورد علت بالا بودن قیمت‌ آب‌های بسته‌بندی شده وارداتی اظهار کرد: بالا بودن قیمت‌ آبهای بسته‌بندی وارداتی چند علت متفاوت دارد که می‌توان به تعرفه ۵۵ درصدی واردات، هزینه انبارداری، ترخیص و سایر هزینه‌های مربوط به صادرات اشاره کرد. وی در پاسخ به این سوال که آیا آب‌های بسته‌بندی خارجی از لحاظ کیفی با تولیدات داخلی تفاوتی دارند گفت: بر اساس بررسی‌های انجام شده آب‌های بسته‌بندی وارداتی از لحاظ کیفی هیچ تفاوتی با آب‌های معدنی و آشامیدنی تولید داخل ندارند و بر اساس آنالیز انجام شده بسیار به محصولات داخلی شبیه هستند. حتی می‌توان به صراحت عنوان کرد که گوارایی محصولات داخلی نسبت به محصولات خارجی بیشتر است. دبیر انجمن تولیدکنندگان آب‌های معدنی و آشامیدنی ادامه داد: برخی تصور می‌کنند که به دلیل بالا بودن قیمت آب‌های بسته بندی شده وارداتی از لحاظ کیفی تفاوت فاحشی بین این محصولات و تولیدات داخلی وجود دارد، در حالی که از نظر سلامت و کیفیت محصول چنین چیزی صحت ندارد و آنالیز آب آشامیدنی و معدنی بسته‌بندی شده تولید داخل به آب بسته‌بندی وارداتی بسیار نزدیک است. فروهر با اشاره به اینکه آبهای بسته‌بندی وارداتی مراحل صادرات به عرصه‌های بین‌المللی را طی کرده‌اند و به بازار کشورهای مختلف راه یافته‌اند خاطرنشان کرد: این محصولات به ترکیب برند، بسته‌بندی شیک و تکنولوژی مطلوب در تولید رسیده‌اند و به همین دلیل نیز به بازارهای مختلف راه یافته‌اند و از قیمت تعریف‌شده‌ای برخوردارند. چهار برند آب بسته‌بندی شاخص وارداتی در ایران وجود دارد که قیمتی از هفت تا ۶۰ هزار تومان را در بازار به خود اختصاص داده‌اند و به علت بالا بود این قیمت نسبت به آب‌های بسته‌بندی تولید داخل، این شائبه توسط مصرف‌کنندگان به وجود آمده که از لحاظ کیفی تفاوتی فاحشی بین محصولات خارجی و داخلی وجود دارد.

 

 بازار ال‌ان‌جی در ۲۰۲۳ به توازن می‌رسد
مدیرعامل شرکت پتروناس پیش‌بینی کرد که وضع عرضه مازاد در بازار جهانی ال‌ان‌جی در سال ۲۰۲۳ میلادی پایان می‌یابد. به گزارش شانا به نقل از خبرگزاری رویترز، عرضه بیش‌از‌حد ال‌ان‌جی، به‌ویژه پس‌از افزایش تولید آمریکا و استرالیا، سبب شده است که قیمت این‌کالا اکنون ۷۰‌درصد کمتر‌ از اوایل سال ۲۰۱۴ میلادی باشد. پتروناس در ماه گذشته میلادی پروژه پیشنهادی برای ساخت پایانه ال‌ان‌جی در کانادا را لغو و اعلام کرده بود وضع بازار، این‌پروژه را غیر‌اقتصادی کرده است. وان زولکیفلی وان آریفین؛ مدیر‌عامل پتروناس، گفت: «شرایط پر‌نوسان است؛ اما اکنون پیش‌بینی می‌کنیم که بازار در سال ۲۰۲۳ میلادی به توازن برسد». شرکت پتروناس، امتیاز انحصاری تولید نفت‌و‌گاز در مالزی را در اختیار دارد و این‌کشور پس‌از قطر و استرالیا، سومین تولیدکننده عمده این‌سوخت در جهان است.

 

 توجیه اقتصادی؛ آخرین دلیل فیلتر تماس صوتی تلگرام
تماس صوتی تلگرام به عنوان یکی از خدمات این پیام‌رسان از زمان ارائه مورد توجه کاربران قرار گرفت، اما از همان ابتدا با اختلال روبه‌رو شد. در حالی که هر یک از اپراتورها، مسئولان وزارت ارتباطات و قوه قضاییه در مقطعی به مسدود کردن این قابلیت از طرف کاربران متهم بودند، در نهایت، درخواست اپراتورها به دلیل عدم توجیه مالی، علت این مسدودیت بیان شد. به گزارش ایسنا، در حالی که از فروردین ماه سال جاری، اخباری مبنی بر ارائه تماس صوتی تلگرام منتشر شده بود، از همان زمان موانعی که در صورت متضرر شدن اپراتورها برای گشودن راه این سرویس به ایران وجود دارد، موجب شد اما و اگرهایی درباره راه‌اندازی این سرویس تلگرام در کشور به گوش برسد. چند روز پس از ارائه‌ی تماس صوتی در ایران، این قابلیت با اختلال مواجه شد که محمدرضا فرنقی‌زاد -مدیر روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناور ی اطلاعات- درباره این موضوع اظهار کرد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هیچ محدودیت و فیلترینگی برای تماس صوتی تلگرام اعمال نکرده است. اما اپراتورها و ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی ثابت و همراه در ارائه‌ی سرویس‌های خود مختار هستند. از طرف دیگر اپراتورها اعلام کردند بحث فیلترینگ از سوی شرکت ارتباطات زیرساخت و کمیته تعیین مصادیق فیلترینگ پیگیری می‌شود و اپراتورها نقشی در اختلال ایجاد شده در تماس صوتی پیام رسان تلگرام ندارند. پس از آن، واعظی اظهار کرد: حدود یک ماه است که مسئولان تلگرام به دنبال راه‌اندازی تماس صوتی این شبکه در ایران هستند که در این خصوص دیدگاه‌های مختلفی از جانب اپراتورها در کشور وجود داشت. در حال حاضر نیز این سرویس با حکم قضایی که به اپراتورها ابلاغ شده، مسدود شده است. دادستان کل کشور نیز چند روز پس از آن درباره فیلتر تماس صوتی تلگرام گفت: مایل نیستیم یک‌سری امکانات و یا احیانا چیزهایی که قابل استفاده عموم است، محدود شود ولی برای ما در سراسر کشور آنچه که خیلی مهم است بحث امنیت کشور است. سیستم تماس صوتی بررسی‌ شد و تمام دستگاه‌های اطلاعاتی، امنیتی و انتظامی عنوان کردند که این سیستم به دلایلی خلاف امنیت کشور است. بنابراین مقرر شد که در شورای عالی فضای مجازی مطرح شود که در آنجا نیز به دلایلی تصمیمی بر بسته شدن آن گرفته نشد. دبیر شورای عالی فضای مجازی اما  با اشاره به مالیات حدود ۵۰۰۰ میلیارد تومانی که اپراتورها در سال می‌پردازند، در حالی که تلگرام هنوز خود را در ایران ثبت نکرده، اظهار کرد: در حال حاضر تجارت صوتی در کشور نزدیک به ۱۴ هزار میلیارد تومان است. البته قرار ما بر ممنوعیت صوت در تلگرام نبوده است، اما این اقدامی است که اپراتورها درخواست داده و تصمیم بر آن شد تا فعلا از آن جلوگیری شود. بنابراین زمانی که اپراتورها به دلیل مسائل اقتصادی به این کار اقدام کردند، ما هم با آنها مخالفتی نکردیم.

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه