گیاهخواری که برای حفظ محیط زیست قصاب شد
مصطفی رفعت/کارشناسان Beef2Live که از مهمترین و معتبرترین منابع دادهپردازی درباره مصرف انواع گوشت قرمز در جهان است؛ در گزارش اخیر خود منتشره بهتاریخِ 27 ژانویه 2019 آورده است که در سال گذشته میلادی (2018) میزان مصرف گوشت قرمز در جهان، از مرز 60.9میلیونتن گذشت و مدعی شده که آمریکاییها با بیشاز 12میلیونتن ازاینرقم، بیشترین حجم مصرف این محصول غذایی را بهخود اختصاص دادهاند که بهعبارتی، چیزی نزدیک به 21درصد گوشت مصرفی سال گذشته را شامل میشود! مقاله مشابه «مجمع جهانی اقتصاد» دراینباره که البته قبلتر و در تاریخ 29 آگوست 2018 منتشر شد نیز عنوان کرده که گوشت گاو و گوساله، بالاترین میزان مصرف جهانی را بهخود اختصاص دادهاند و گوشت گوسفند در رده بعدی قرار میگیرد. برمبنایِ مطلب تحلیلی Guardianکه 19 جولای سال گذشته بهانتشار رسید؛ سرانه مصرف گوشت قرمز در جهان طی 50سالِگذشته اساساً دوبرابر شده و از حدود سالانه 23کیلو در 1961 به 43کیلو در 2014 رسید که این مسئله باعث شد تا تولید این محصول نیز متأثر از افزایش میزان مصرف آن و همچنین متناسب با نرخ رشد جمعیت، در دوره یادشده با افزایشی چهار تا پنجبرابری مواجه شود. اینروزها که بحث بالارفتن غیرمنطقی قیمت گوشت قرمز، در صدر اخبار اقتصادی روز است؛ بد نیست نگاهی داشته باشیم به کشورهایی که بیشترین سرانه مصرف آنرا دارند.
۱۵سال پیش بعد از انتشار مقالهای در مجله نیویورک تایمز، جنبشی به اسم «قصابان اخلاقی» آغاز شد، جنبشی که گیاهخواران را گوشتخوار کرد. بهگزارش خبرآنلاین؛ در قصابی «دختران غربی»، کیت کاوانا، تکهای گوشت گاو که به اندازه یک بالش بود را تکهتکه کرد. در حالی که روی کار با چاقو تمرکز کرده بود، گفت: «استیک فلت آیرن، دومین عضله حساس در بدن یک گوساله است، من عاشق این مرد هستم بهخاطر اینکه چربی زیبایی دارد». بعد از اینکه گوشت، به دهها استیک تکه تکه تبدیل شد، مانند شخصیتهای «جنگ ستارگان» چند تکه آن را گرفت و آنها را به آشپزخانه نزدیکی برد تا ناهارمان را آماده کند. خانم کاوانا قبل از اینکه قصاب باشد، یک گیاهخوار سختگیر بود. او برای عشق و احترام عمیقش به حیوانات و محیط زیست برای بیش از ده سال، خوردن گوشت را کنار گذاشت. دقیقا به همین دلایل او به یک قصاب تبدیل شده است. خانم کاوانا عضو گروه کوچک اما موفقی از گیاهخواران قدیمی است که به امید انقلاب در سیستم غذایی موجود در ایالات متحده آمریکا به یک قصاب تبدیل شده است. این افراد که به خودشان قصابهای اخلاقی میگویند مغازههایی باز کردهاند که به مشتریان گوشت حیوانات پرورش یافته در چمنزارها را ارائه میدهد. چمنزارهایی در آن حیوانات با دغدغههای زیستمحیطی بیشتری پرورش داده میشوند . بهزیستی حیوانات برای آنها اهمیت دارد. این سیستم کاملا مخالف سیستمهای صنعتی دامداری است که سهم بیشتری در تولید گوشت در جهان دارد. از این صنعت به علت آلودگیهای، مصرف بیش از حد از آنتیبیوتیکها، ایجاد شرایط غیرانسانی و خطرناک برای حیوانات و ... انتقادات زیادی میشود. شرایط به حدی است که این سیستم خودش هم پذیرفته که باید تغییراتی انجام بدهد، اما «قصابان اخلاقی» بر این باورند که سرعت این تغییرات به آهستگی انجام میشود. کاوانا دراینباره گفت: «من اساسا دنبال این هستم تا صنعت گوشت موجود را زیرورو کنم»./ منبع: نیویورک تایمز