خبر

سیستان و بلوچستان؛ رتبه نخست ازدواج زنان با مهاجران
نشست راهبردی بررسی مسائل حوزه زنان استان سیستان و بلوچستان، با بررسی مسائل ازدواج زنان این استان با اتباع بیگانه و مهاجران برگزار شد. به گزارش خبرآنلاین، نخستین نشست راهبردی با موضوع محوری مسائل حوزه زنان سرپرست خانوار در استان سیستان و بلوچستان در ادامه سلسله نشستهای راهبردی حوزه زنان و خانواده استان سیستان و بلوچستان، چهارشنبه١٧ شهریورماه، در شهر زاهدان برگزار شد. در این نشست ام کلثوم موذن رئیس دفتر حمایت از حقوق زنان و کودکان دادگستری، مهوش رقیبی عضو هیئت علمی دانشگاه، روانشناس و پژوهشگر حوزه زنان و خانواده، توران اصلی مدرس حوزه علمیه و مشاور خانواده، زهره کفاش طلبه، معلم و کارشناس ارشد فقه و مبانی حقوق، نجمه میرشکاری مسئول کانون مطالعات زنان و خانواده سازمان بسیج دانشجویی و آقای لشگری مسئول ساماندهی اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی حضور داشتند. در این نشست مسائل و موضوعات حوزه زنان سرپرست خانوار به بحث گذاشته شد و ضمن شناخت و واکاوی دقیقتر موضوع، مسائل فرهنگی و اجتماعی این قشر اولویت بندی شد. صاحبنظران حاضر در نشست مذکور در گفتگوهای جداگانه به مسائلی پرداختند که اهم آنها عبارت بود از این که مهمترین چالش خانوارهای زن سرپرست در منطقه سیستان و بلوچستان، ازدواج زنان ایرانی با اتباع بیگانه است. چنانکه طبق آمارها در حال حاضر بیش از 300 هزار نفر از افغانستان در این استان حضور دارند و به لحاظ تعداد ازدواج زنان با اتباع بیگانه، این استان رتبه نخست را در سطح کشور دارد. اکثر ازدواجهایی که با اتباع بیگانه صورت می‌گیرد، با مسائلی همچون چندهمسری، عدم ثبت ازدواج و طلاق و کودکان فاقد شناسنامه و محرومیت از خدمات شهروندی همراه هستند. در بخش قابل توجهی از این ازدواج ها مرد بیگانه بعد از مدتی، همسر خود را بدون کوچکترین تعهدی رها کرده و به کشور خود مهاجرت می‌کند. یکی از عمده مشکلات خانوارهای وابسته به مهاجران، کودکان بی هویت و فاقد شناسنامه ای هستند که از حداقل حقوق شهروندی حتی تحصیل محروم می شوند. البته اداره کل امور اتباع تا حدی این موضوع را تعدیل کرده و با صدور کارت تردد برای بچه های زوجهای دارای مجوز ورود به ایران امکان تحصیل را فراهم ساخته است؛ هرچند همچنان افراد فاقد شناسنامه امکان دریافت مدارک تحصیلی ندارند. در پایان این نشست تاکید شد که ظرفیتهای بالقوه و بالفعل استان سیستان و بلوچستان برای پاسخگویی به چالش مزبور و احصا شود و در جلسات آینده برنامه اقدام و نقشه راهی برای خدمات دهی بهینه تر در این بخش به دست آید.

 


رییس فراکسیون زنان مجلس:
خانواده با بحران مواجه است
رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی می گوید، با توجه به اینکه جامعه به این نتیجه رسیده که خانواده دچار بحران شده است، سیاست های ابلاغی رهبری نیاز امروز جامعه بود. پروین سلحشوری در گفت و گو با ایرنا افزود: در حوزه خانواده یکی از ضروری ترین موضوع های ابلاغی سیاست های کلی خانواده بود چون اکنون همه دغدغه خانواده دارند. وی تصریح کرد: زمانی که سیاست های کلی خانواده ابلاغ شده از سوی رهبر معظم انقلاب را مطالعه کردم متوجه شدم همه دغدغه های حوزه خانواده در آن آمده است. سلحشوری ابراز امیدواری کرد دستگاه های مختلف به ویژه متولیان امر این موضوع را جدی بگیرند و روی سیاست های ابلاغی رهبری درباره خانواده کار کنند، چون نهاد خانواده در ایران نیازمند توجه است. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: چون سیاست های کلی توسط رهبری ابلاغ شده، جامعه نیز به این نتیجه رسیده که خانواده با بحران مواجه شده است و باید به این بحران یک جایی به صورت ویژه توجه می شد که رهبر انقلاب این توجه را با سیاست های 16 بندی به خوبی اعلام و ابلاغ کردند. سلحشوری ادامه داد: اگر آمار طلاق و اعتیاد در جامعه افزاش یافته دلیلش این است که خانواده دیگر بنیان های مستحکمی که از قبل داشته است، دیگر ندارد و افراد خانواده باید زمان بیشتری به هم اختصاص دهند. وی با بیان اینکه در بندهای مختلف این سیاست، خانواده محوری، نقش پدر و مادر و مسوولیت پذیری به خوبی آمده ، گفت: الان میزان مسئولیت پذیری در جامعه بسیار پایین است بخاطر همین موضوع، میزان طلاق در جامعه زیاد است. سلحشوری ادامه داد: جوان ما می داند در ازدواج الزاماتی وجود دارد باید این الزامات آموزش داده شود و امیدواریم رسانه ها به ویژه صدا و سیما این موضوع را جدی بگیرند و در خصوص سیاست های رهبری کار فرهنگی انجام دهند و البته این موضوع نباید حالت های دستوری و اجباری باشد بلکه باید حالت های تشویقی داشته باشد تا مردم ترغیب شوند. رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی افزود: گذران وقت توسط اعضای خانواده در کنار هم باید جدی گرفته شود، چرا باید میانگین گذران اوقات فراغت در مجازی در ایران 9 ساعت در روز است اما برای مردم در خارج از کشور 16 ساعت در هفته است. وی خاطرنشان کرد: اوقاتی که ما در فضای مجازی هستیم باید در کنار خانواده هایمان باشیم و روی این ارتباطات کار تخصصی، تحقیقی و پژوهشی انجام شود تا مشخص شود چه چیزی باعث شده که ما اینقدر گرایش به فضای مجازی داشته باشیم اما با در کنار هم بودن لذت نبریم. وی اظهار داشت: علاوه بر ارتباط خانوادگی ارتباط فامیلی هم باید جدی گرفته شود. حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجرای بند یک اصل 110 قانون اساسی سیاست های کلی خانواده را که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شده است، در قالب 16 بند روز شنبه سیزدهم شهریورماه به روسای قوای سه گانه و رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ کردند.

 


رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان:
پنج میلیون مطلقه در کشور داریم
رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان با اعلام اینکه پنج میلیون مطلقه در کشور داریم، گفت: بحران ازدواج هر سال شدیدتر می‌شود. به گزارش ایلنا، کبری خزعلی با تاکید بر لزوم بازگشت به ارزش‌ها افزود: در حوزه سیاست گذاری غنی هستیم، اما در حوزه اجرا، آموزش‌ها باید فراگیر شود و مقام معظم رهبری نیز تاکید داشتند که آموزش و پرورش از دوران مهد تا دانشگاه مسئول است. رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان از تاخیر ازدواج درپی افزایش مدرنیته انتقاد کرد و ادامه داد: در آموزش و پرورش باید بر تحکیم و تشکیل خانواده تاکید شود. وی ادامه داد: وجود ۱۱ میلیون جوان مجرد و حدود ۵ میلیون مطلقه از مشکلات جامعه است و هر ساله نیز این بحران شدیدتر می‌شود که اگر فقط بخواهیم به خدمات و حمایت های دولت اتکا کنیم، هیچگاه نتیجه نمی گیریم و ازدواج نمی تواند دولتی شود. خزعلی که در رادیو گفتگو سخن می‌گفت، افزود: اگر خودمحوری و خودخواهی در نظام آموزش و پرورش نفوذ نکرده بود، امروز جوانان اولویت اول را دنیا طلبی نمی گذاشتند و بعد به دنبال ازدواج می رفتند و این از آثار تخریب فرهنگی ما از سوی غرب است.

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه